Știri

Sony elimină jocul eșuat Concord din conturile tuturor

Sony a făcut un pas fără precedent prin eliminarea completă a jocului Concord din conturile PlayStation ale tuturor jucătorilor, după ce serverele au fost închise pe 6 septembrie 2024. Acest hero shooter mereu online, lansat pe 23 august, a devenit inaccesibil imediat ce serverele au fost oprite, dar Sony a mers mai departe, eliminând jocul din bibliotecile digitale ale utilizatorilor.

Într-o notificare trimisă jucătorilor, Sony a confirmat măsura: „Serviciile live pentru Concord au fost offline pe 9/6/24. Jocul nu mai poate fi jucat și, prin urmare, am eliminat acest conținut din contul tău.” Aceasta înseamnă că nici măcar cei care aveau jocul instalat pe consolele lor nu mai pot accesa titlul, primind doar un mesaj de eroare care indică faptul că produsul nu poate fi găsit.

Această măsură a fost anunțată în prealabil de către directorul jocului, Ryan Ellis, care a menționat că jucătorii vor primi rambursări automate pentru achizițiile făcute pe PS5 sau PC. Totuși, odată ce rambursările au fost procesate, jocul nu mai este disponibil pentru descărcare sau acces.

Decizia vine după ce Concord a eșuat în a găsi un public semnificativ, cu estimări care sugerează că jocul s-a vândut în doar 25.000 de copii la lansare. Deși este comun ca jocurile să fie eliminate din vitrinele digitale din cauza expirării contractelor de licență, eliminarea completă a accesului jucătorilor la conținutul achiziționat este extrem de rară, ducând la nemulțumiri în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *