Știri

Peste 240 de lucrători Bethesda se sindicalizează după jumătate de an de disponibilizări și închideri

O mișcare semnificativă a avut loc în industria jocurilor video, 241 de angajați Bethesda formând un sindicat sub Communication Workers of America (CWA). Această unire marchează o premieră pentru un studio deținut integral de Microsoft și vine după o perioadă de turbulențe la Bethesda, care a inclus concedieri și închideri de studiouri.

Uniunea include artiști, ingineri, programatori și designeri din studiourile Bethesda din SUA, inclusiv Dallas, Rockville și Austin. Ei speră ca prin sindicalizare să obțină o voce mai puternică la locul de muncă, să negocieze un contract echitabil și să își îmbunătățească condițiile de muncă.

Formarea sindicatului a fost salutată de mulți ca un pas important pentru mișcarea muncii din industria jocurilor video, care a fost afectată de probleme precum concedieri masive și lipsa de protecție a drepturilor lucrătorilor. Unii speră că această unire va inspira și alte studiouri să urmeze exemplul și să lupte pentru drepturile lor.

Deși Microsoft a recunoscut uniunea, detaliile specifice cu privire la negocierile viitoare nu au fost încă dezvăluite. Următorii pași vor implica discuții între sindicat și companie pentru a stabili un contract care să abordeze preocupările lucrătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *