Știri

Petiție online cere anularea Assassin’s Creed Shadows din cauza “nerespectului cultural”

O petiție online care solicită anularea jocului Assassin’s Creed Shadows a strâns peste 50.000 de semnături, acuzând jocul de “lipsă de respect cultural” față de coprotagonistul samurai negru Yasuke.

Petiția, lansată pe Change.org, critică reprezentarea lui Yasuke ca fiind o “insultă gravă la adresa culturii și istoriei japoneze” și avertizează că jocul ar putea “promova rasismul în Asia”.

Criticile se concentrează pe statutul lui Yasuke ca samurai. Petiționarul Shimizu Toru susține că jocul ignoră faptul că samuraii erau o clasă socială superioară și că Yasuke, ca fiind de origine africană, ar fi fost mai probabil un “gokenin” sau un servitor.

Petiția solicită Ubisoft să anuleze lansarea jocului și să demonstreze un “respect sincer” pentru istoria și cultura japoneză.

Assassin’s Creed Shadows este programat să fie lansat pe 15 noiembrie 2024. Jocul va avea protagoniști duali: Naoe, un shinobi, și Yasuke, un samurai. Yasuke este prima figură istorică reală pe care jucătorii o vor putea controla în serie.

Deși Ubisoft nu a comentat încă controversa, compania se va confrunta cu siguranță cu presiunea de a adresa criticile aduse reprezentării lui Yasuke.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *