Știri

Resident Evil 9: Capcom confirmă oficial dezvoltarea, Koshi Nakanishi revine la conducere

Fanii seriei Resident Evil pot respira ușurați – Capcom a confirmat oficial că Resident Evil 9 este în curs de dezvoltare. Mai mult, Koshi Nakanishi, directorul apreciatului Resident Evil 7, revine la conducere pentru următorul capitol principal din povestea terifiantă.

Anunțul a venit în timpul recentei prezentări Capcom Next din vară, unde Nakanishi a împărtășit câteva gânduri despre direcția seriei. El a recunoscut că a fost o provocare să urmeze succesul lui Resident Evil 7, dar a asigurat fanii că echipa sa are o viziune “substanțială” pentru viitorul Resident Evil 9.

“Lucrăm la un nou Resident Evil”, a declarat Nakanishi. “A fost foarte greu să-mi dau seama ce să fac după 7. Dar l-am găsit și, să fiu sincer, mi se pare substanțial. Nu pot împărtăși detalii în acest moment, dar sper că ești entuziasmat pentru ziua în care pot.”

Deși detaliile concrete sunt încă sub înveliș, scurgeri și rapoarte anterioare sugerează că Resident Evil 9 ar putea fi cel mai ambițios joc din serie de până acum. Se zvonește că are cel mai lung ciclu de dezvoltare și cel mai mare buget din istoria Resident Evil, profitând de puterea RE Engine cu o lume deschisă inspirată de Dragon’s Dogma 2.

Scurgerile suplimentare menționează o lansare la sfârșitul anului 2025 sau la începutul anului 2026, deși Capcom nu a confirmat încă o fereastră de lansare oficială. Pe lângă Resident Evil 9, se zvonește că Capcom lucrează la remake-uri ale Resident Evil Zero și Code Veronica, dar remake-urile Resident Evil 1 și 5 nu par să fie în curs de dezvoltare în acest moment.

Confirmarea oficială a Resident Evil 9 este o veste binevenită pentru fanii seriei care așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în lumea terifiantă a Resident Evil. Cu Koshi Nakanishi la conducere și o viziune “substanțială” în vedere, Resident Evil 9 are potențialul de a fi o continuare memorabilă a uneia dintre cele mai populare francize de jocuri horror din toate timpurile.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *