Știri

Rocksmith 2014 va fi eliminat din vitrinele digitale

Jocul de muzică/ritm de la Ubisoft Rocksmith 2014, lăudat pentru capacitatea sa de a preda chitara, va fi eliminat pe 23 octombrie, în principal din cauza expirării drepturilor de muzică licențiate. Proprietarii actuali pot încă re-descărca jocul și DLC-ul său, dar noii clienți nu vor mai avea acces la versiunea digitală după eliminare. Fanii pot explora noul joc Rocksmith+, un serviciu live bazat pe abonament, cu peste 7.000 de melodii, disponibil pe PC și mobil, dar nu și pe console.

Jocul de muzică/ritm de la Ubisoft, apreciat de critici, Rocksmith 2014, va fi eliminat pe 23 octombrie. Rocksmith 2014 a fost continuarea filmului Rocksmith din 2011 și a servit nu numai ca un joc de muzică/ritm, ci și un instrument pentru a-i învăța cu adevărat pe oameni cum să cânte la chitară.

În timp ce Guitar Hero a folosit o chitară din plastic ca controler, trucul lui Rocksmith este că folosește o chitară adevărată pentru intrare. Rocksmith 2014 a câștigat recenzii elogioase de la critici la momentul lansării sale inițiale, obținând o evaluare generală de 84 și fiind una dintre cele mai bine cotate lansări de jocuri din 2013. Criticii au lăudat capacitatea jocului de a fi atât un joc video distractiv, cât și un joc educațional, instrument, precum și selecția impresionantă de cântece.

Din păcate, se pare că coloana sonoră licențiată a Rocksmith 2014 este principalul motiv pentru care este eliminată și scoasă din vitrinele digitale pe 23 octombrie. Drepturile Ubisoft asupra muzicii cu licență oficială din Rocksmith 2014 expiră, de unde este nevoie de a elimina joc din vitrinele digitale. Tot Rocksmith 2014 va fi, de asemenea, eliminat în 23 octombrie, așa că oricine este interesat să cumpere conținutul respectiv are mai puțin de o lună pentru a face acest lucru de la momentul scrierii acestui articol.

Deși este întotdeauna trist când un joc video este eliminat, partea bună este că jucătorii pot încă re-descărca Rocksmith 2014 și DLC-ul său dacă îl dețin deja. Ca de obicei, eliminarea are impact doar pe potențialii clienți noi, deoarece aceștia nu vor mai putea cumpăra versiunea digitală a jocului. Desigur, versiunile fizice ale Rocksmith 2014 vor continua să plutească, dar fanii nu vor avea cum să obțină DLC-ul după eliminarea din 23 octombrie.

Altceva care poate atenua un pic scoaterea din listă a Rocksmith 2014 este faptul că un joc Rocksmith mai nou este disponibil pentru fani să-l verifice chiar acum. Ubisoft a lansat Rocksmith+ în 2022 pentru PC, urmând versiunile Android și iOS în 2023. Rocksmith+ este un joc de serviciu live care le permite jucătorilor să îl acceseze în schimbul unei taxe de abonament, spre deosebire de achiziția unui joc tradițional. Rocksmith+ nu a avut un impact atât de mare ca Rocksmith 2014, dar a fost în mare parte bine primit. Nu are aceeași listă de melodii ca Rocksmith 2014, dar are peste 7.000 de melodii din care să aleagă și ar trebui să fie totuși un instrument solid pentru oricine dorește să învețe cum să cânte la chitară. Dezavantajul este că Rocksmith+ nu este disponibil momentan pe console.

Rocksmith 2014 este disponibil pentru PC, PS3, PS4, Xbox 360 și Xbox One.